StoryEditor

Na Karibima zapelo više od 450 Hrvata, Srbi i Crnogorci započeli pobunu

Piše D  /  18.05.2020., 09:05h

Kako doznaju, negodovanje nekoliko tisuća ljudi koji čine posade flote ove kompanije moglo bi se proširiti, jer osim što čak 63 dana stoje na mjestu, ne isplaćuju im se više ni plaće. Iako su zdravi, zbog globalne situacije s koronavirusom nitko ih ne želi primiti. Iz povjerljivih izbora bliskih kompaniji doznaju da je na kruzerima više od 450 Hrvata.

My brother is one of Ex-Yu crew members working for Royal Carribean Cruise Line currently aboard Majesty of The Seas....

Objavljuje Aleksandar Toške TošićPetak, 15. svibnja 2020.

–Samo želimo doma! – zavapio je jedan od sugovornika s kojim su razgovarali. Dva mjeseca plutamo, a nemamo više ni plaće. Očajni smo, pomozite! Non-stop se odugovlači. Sad smo trebali biti na putu za Englesku pa iz Southamptona doma, pa su nas opet zaustavili na Bahamima i da sad idemo na treći brod, Freedom of the seas, i s njim na Barbados – ispričao je za Morski.hr jedan od Hrvata, zarobljenih na jednom od kruzera.

Osim Hrvata, doznaju i da se na brodovima s našeg govornog područja nalazi još oko 150 bh. državljana, 300 Crnogoraca te 350 Srba. Navodno su upravo Srbi i Crnogorci započeli pobunu koja bi se, kako tvrde, uskoro mogla proširiti i na čitavu flotu ako se nešto ne promijeni.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:06