StoryEditor
pojednostavniti carinsku kontrolu

Na graničnom prijelazu Vinjanima Donjim o bržem prometu ljudi i robe

Piše Hina  /  29.12.2021., 20:34h
Ravnatelj Carinske uprave Hrvatske Mario Demirović razgovarao je u srijedu na graničnome prijelazu Vinjanima Donjim s načelnicima općina Posušja i Gruda iz BiH o tome kako pojednostavniti carinsku kontrolu kako bi lokalno stanovništvo s obje strane brže prelazilo granicu.

"Moramo putnike dovesti u situaciju da naše postupanje ne bude prekomjerno birokratizirano i da uvažavamo putnike koji svakodnevno prelaze granicu da im se omogući što je moguće brži prijelaz - to je naša dužnost", rekao je Demirović novinarima.

Objasnio je kako su potrebe lokalnog stanovništva specifične jer je riječ o ljudima koji žive na jednoj, a rade na drugoj strani granice, imaju rodbinu s druge strane granice, ili obavljaju socijale usluge s druge strane granice, te je u takvim okolnostima potreban i specifičan pristup.

"Ako je bilo birokratiziranog postupanja s naše strane, a to je neizbježno u jednom velikom sustavu, mi moramo raditi na svrhovitosti tog postupanja", rekao je Demirović, ističuću potrebu da se za lokalno stanovništvo s obje strane granice pojednostavni i ubrza prijelaz preko granice bez prekomjernog postupanja.

Načelnik Općine Gruda (BiH) Ljubo Grizelj izrazio je zadovoljstvo današnjim razgovorom jer je spomenuto rješavanje "nepotrebnog  birokratskog ponašanja" prilikom prijelaza lokalnog stanovništva s obje strane međudržavne granice.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:38