StoryEditor

Na granici sa Srbijom uhićeno 18 ilegalnih migranata i dvojica krijumčara

Piše D  /  05.05.2021., 06:05h

Kako su izvijestili iz Granične policije BiH, u suradnji s Državnom policijskom agencijom (SIPA) najprije je nedaleko od granice sa Srbijom, kod Teočaka u istočnoj Bosni, kontrolirano vozilo kojim je upravljao državljanin BiH. Tom prigodom otkrivena su četiri ilegalna migranta, prenosi Hina.

Policija je, nastavivši tragati, otkrila skupinu od 14 migranata, koji su povezani s krijumčarenim migrantima iz vozila kojim je upravljao bosanskohercegovački državljanin. 

Procjenjuje se da broj ilegalnih migranata u BiH iznosi između 7 i 9 tisuća

Organizator krijumčarenja druge skupine migranata, koja je pronađena u šumi, osoba je afroazijskog porijekla, a po vlastitoj izjavi je državljanin Pakistana. 

Po priopćenju granične policije BiH, krijumčari migrantima su predani tužiteljima, a osamnaest migranata, koji su svi podrijetlom iz Pakistana, predano je Službi za poslove sa strancima u BiH. 

Migranti se pokušavaju preko Bosne i Hercegovine dokopati Hrvatske i nastaviti dalje prema zemljama Europske unije. Procjenjuje se da broj ilegalnih migranata u BiH iznosi između 7000 i 9000. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 15:30