StoryEditor
kamuflaža

Na fotki svoje djece vidjela smrtonostnu opasnost: Primjećujete li je vi?

Piše desk  /  13.02.2022., 11:20h
Žena koja je u ponedjeljak s djecom otišla u šetnju uz rijeku Mitta u australskoj Victoriji ostala je u šoku kad je pogledala fotografije koje je snimila. Na jednoj od fotografija pored njene djece nalazi se opasna životinja, no tijekom šetnje po puteljku ni ona ni djeca nisu je vidjeli.

Ako se bolje zagledate, desno od mališana ugledat ćete zmiju, ali ne bilo kakvu zmiju. Riječ je o otrovnoj istočnoj smeđoj zmiji.

Fotografiju je na Facebooku objavio Barry Goldsmith, koji vodi stranicu Snake Catcher Victoria Australia. Fotografije su mu se činile kao savršen dokaz toga da zmije neće napasti ako ih se na neki način ne isprovocira.

"Zmija ih je vidjela kako dolaze i promatrala kako prolaze ne znajući da je ona tu. Ovo zaista pokazuje da zmije nisu agresivne i da samo trebamo poštivati njihov mir", napisao je Goldsmith.

image

Opasnost na puteljku

INSTAGRAM -

Istočne smeđe zmije će se braniti ako su uznemirene ili stjerane u kut, no uglavnom prilikom susreta s ljudima biraju bijeg ili se primire kako ih se ne bi lako uočilo. Kako ističe Muzej Australije, većina žrtava istočne smeđe zmije stradala je zbog njenog osjećaja da joj je život ugrožen.

"Ova zmija uzrokuje više smrti od bilo koje druge vrste zmija u Australiji. Brojne ugrize izravno su uzrokovali pokušaji ljudi da ih ubiju te su se ti ugrizi mogli izbjeći", poručili su.

U sjeveroistočnoj Australiji nije rijetkost sresti zmiju otrovnicu. "U Victoriji, gdje ja živim, sve su zmije otrovne, a glavne su istočna smeđa zmija, tigrasta zmija, australska bakroglava i crvenotrbušna crna zmija", rekao je Goldsmith za The Dodo.

On 40 godina nastoji educirati ljude o okolišu u kojem žive i zmijama s kojim ga dijele. "Pokušavam navesti ljude da poštuju životinju umjesto da ih plašim. Želim promijeniti njihov stav prema zmijama", rekao je, prenosi Index magazin.

Dnevnik.ba

12. lipanj 2024 00:59