StoryEditor
kultura

Na Festivalu klapske pisme u Posušju nastupit će 24 izvođača u dvije natjecateljske večeri

Piše fena  /  17.07.2023., 16:10h

Pripreme za Deveti festival klapske pisme u Posušju bliže se kraju pa će tako prvi vikend kolovoza Trg hrvatskih branitelja u Posušju ugostiti mnogobrojne ljubitelje klapskog izričaja te 24 vrhunska klapska izvođača u dvije natjecateljske večeri.

Prvu festivalsku večer, 5. kolovoza, nastupit će klapska imena iz BiH i Hrvatske i to: Valdibora, Vinčace, Krunik, Kumpanji, Zvizdan, Ferata, Concordia, Podvorje, Liburnia, Ero, Grga i Kolapjani.

Druga natjecateljska festivalska večer u znaku je ženskih klapa i to: Zvizdan, Karmel, Puntape, Fjoret, Kajda, Mindula, Mirabela, Mir, Galluna, Oželanda, Orca, Filiae Croatiae.

U revijalnom dijelu manifestacije u nedjelju, 6. kolovoza nastupit će poznati izvođač pop, rock i zabavne glazbe Alen Nižetić, gostuje u nedjelju 6. kolovoza, dok je pozornica na Trgu hrvatskih branitelja dan ranije odnosno 5. kolovoza rezervirana za Josipa Drinovca i Ivanu Jukić.

Inače, festival počinje u 20, 30 sati uz voditeljsku palicu Silvije Karamatić i Joška Lokasa, a obje večeri će izravno prenositi Radiotelevizija Herceg-Bosna i Radio-Posušje, priopćeno je s Festivala klapske pisme Posušje.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 04:47