StoryEditor
kulturno-zabavna manifestacija

Na Duvanjskom adventu u Đakovu ‘Božićni kruh‘ i romani Ivane Ćurić

Piše desk  /  19.12.2021., 13:26h
Pod pokroviteljstvom Grada Đakova i Općine Tomislavgrad, a u organizaciji Srednje strukovne škole Antuna Horvata i Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu, u subotu je organizirana kulturno-zabavna manifestacija u Kući Reichsmann u Đakovu pod nazivom "Duvanjski advent u Đakovu".

S gradom domaćinom Tomislavgrad gaji prijateljstvo od prije nekoliko godina kad je i potpisana povelja o prijateljstvu i suradnji u kojem su se obvezali na suradnju na gospodarskom, kulturnom i obrazovnom planu.

Višestruko prijateljstvo posebno povezuje Tomislavgrad i Đakovo u kojemu živi,prema crkvenim podacima, oko 3000 Đakovčana duvanjskoga podrijetla.

Program "Duvanjski advent u Đakovu" je započeo dobrodošlicom gradonačelnika Đakova Marina Mandarića koji je još jednom ponovio vezu između ova dva prijateljska grada koja je, kako je kazao, sve čvršća i svake godine na višoj razini.

I duvanjski načelnik Ivan Buntić izrazio je zadovoljstvo organizacijom ovog događaja najavljujući održavanje ove manifestacije i u budućnosti, rekavši kako bi "bilo neoprostivo prekinuti ovu lijepu i korisnu tradiciju".

U sklopu programa "Duvanjski advent u Đakovu" predstavljena su dva romana duvanjske književnice Ivane Ćurić: "Folirant u razredu" i "Sedmero znatiželjnih".

U romanu za djecu "Folirant u razredu" autorica prati odrastanje, djetinjstvo sedmero učenika, prvo tijekom ljetnog raspusta, njihove igre, bezbrižnost, a onda počinje nastava i njihove brigice.

Roman "Sedmero znatiželjnih" nastavak je njezinog uspješnog prvog romana za djecu i mladež a njezini mali i veliki junaci, koje su čitatelji upoznali u prvom romanu,  sada se suočavaju s nepoznatom i strašnom bolesti koja je iz temelja promijenila njihove živote.

Također, predstavljen je projekt "Božićni kruh" na kojem je sudjelovalo osam škola iz Hrvatske i BiH, a među njima i učenici Osnovne škole Fra Mije Čuića iz Bukovice, općina Tomislavgrad.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 12:23