StoryEditor
prijavljeno više kvarova

Na benzinskoj u Međimurju ljudima danima točili dizel umjesto benzina

Piše desk  /  30.07.2022., 07:17h

Na benzinskoj postaji u Međimurju ljudi su danima umjesto benzina točili dizel, piše najnoviji broj lista Međimurje, a prenosi portal eMeđimurje.

"Vozilo je usporavalo, gubilo na snazi, s vremenom i stalo. Teško je palilo, a nakon nekog vremena nije se ni moglo upaliti. A da bi stvar bila gora, istim smo gorivom napunili i spremnik traktorske kosilice nogometnog kluba", riječi su Ivana Međimurca iz Donje Dubrave, samo jednog od dvadesetak detektiranih oštećenika koji su nakon točenja goriva na Ininoj benzinskoj postaji u Donjoj Dubravi uočili kvarove na osobnom automobilu i ostalim vozilima.

Da navedeni slučaj nije jedini svjedoče i automehaničari kojima su prilazi i dvorišta radionica zatrpani automobilima u kvaru.

"Od ponedjeljka 11. srpnja pa do 13. srpnja zaprimio sam desetak vozila s navedenim kvarom. Sva vozila su s istog područja te s istim problemima - natočeno je krivo, točnije neispravno gorivo eurosuper na benzinskoj pumpi Ine u Donjoj Dubravi", rekao je za list Međimurje Sven Hunjadi, automehaničar iz Draškovca.

Maloprodajno mjesto Ininih proizvoda u Donjoj Dubravi nalazi se na državnoj cesti D20 koja spaja Koprivničko-križevačku i Međimursku županiju te je jedna od najfrekventnijih prometnica naselja, a glavni je i put prometovanja dnevno za stotine poslovnih i privatnih putnika te mještana okolnih naselja (D. Vidovec, S. Marija, Kotoriba) kojima je navedena postaja usputna i česta stanica.

Iz Ine su priznali pogrešku.

"Nakon zaprimljene reklamacije kupca, INA je pristupila analizi goriva na maloprodajnom mjestu INA Donja Dubrava u Međimurju. U spremniku za gorivo Eurosuper 95 utvrđeno je prisustvo dizelskog goriva nakon čega je prodaja goriva iz tog spremnika odmah obustavljena. Riječ je o izoliranom slučaju jer su sva ostala goriva u ostalim spremnicima propisane kvalitete i prodaju se regularno. Trenutačno INA na maloprodajnom mjestu Donja Dubrava svojim kupcima omogućuje kupnju premium goriva Eurosuper 95 Class Plus po cijeni standardnog sve dok se ne uspostavi ponovna prodaja goriva Eurosuper 95.

Svi kupci koji su izjavili prigovor, obaviješteni su o opravdanosti prigovora i zamoljeni su za dostavu troškova te je kompanija spremna nadoknaditi nastalu štetu na vozilima. Ovim putem ispričavamo se svim kupcima koji su zbog ovog događaja imali neugodnosti. Istovremeno INA interno utvrđuje sve pojedinosti kako bi se utvrdili razlozi koji su doveli do ovog događaja te spriječilo njegovo ponavljanje u budućnosti", stoji u Ininom odgovoru na upit lista Međimurje.

Dnevnik.ba

21. svibanj 2024 11:23