StoryEditor
Cristina Kirchner

Na argentinsku potpredsjednicu pokušan atentat, napadač joj ciljao u glavu, ali nije pucao

Piše hina  /  02.09.2022., 07:24h

Napadač je uhićen

Argentinska potpredsjednica Cristina Kirchner napadnuta je, ali napadač nije pucao na nju i ubrzo je uhićen.

Nekoliko televizijskih kanala prikazalo je snimku napadača kako cilja u glavu Kirchner dok je izlazila iz automobila koji ju je dovezao kući. Napadač nije pucao i Kirchner je neozlijeđena.

Incident se dogodio na ulazu u njezinu kuću u Buenos Airesu, gdje su se posljednjih dana okupile stotine prosvjednika kako bi podržale bivšu predsjednicu koja je usred suđenja za korupciju. Muškarac, koji nije pucao, prišao je gospođi Kirchner usred gomile koja je čekala da je pozdravi i zamoli je za autogram za autobiografsku knjigu.

Ubrzo nakon napada policijski glasnogovornik je objavio da je naoružani muškarac uhićen u blizini rezidencije, a "oružje je pronađeno nekoliko metara od mjesta događaja". Također je rekao da bi čovjek mogao biti brazilskog porijekla.

Stotine aktivista okupile su se od prošlog tjedna ispred kuće Cristine Kirchner (69), optužene za prevaru i korupciju u vezi s dodjelom javnih ugovora u njezinom uporištu Santa Cruzu (jug), tijekom njezina dva predsjednička mandata (2007.-2015.).

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:50