Article_Top_970x250

Muž Salme Hayek će donirati 100 milijuna eura za renoviranje katedrale Notre Dame

velikodušnost

Muž Salme Hayek će donirati 100 milijuna eura za renoviranje katedrale Notre Dame

tra 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Milijarder Francois-Henri Pinault i njegova obitelj obećali su da će donirati 100 milijuna eura za obnovu katedrale Notre Dame u Parizu čiji je veći dio izgorio u razornom požaru, piše Pop Sugar.

"Odlučili smo da iz fondova Artemide preusmjerimo 100 milijuna eura za potpunu rekonstrukciju katedrale Notre Dame", rekao je Francois-Henri Pinault, prenosi Klix.ba

Francois-Henri je predsjednik i izvršni direktor Keringa, međunarodne luksuzne grupe koja posjeduje brendove kao što su Gucci, Alexander McQueen, Balenciaga i Yves Saint Laurent. 

Oženjen je glumicom Salmom Hayek koja je također izrazila žaljenje nakon informacije da se zapalila katedrala Notre Dame i da je nastala veća materijalna šteta na ovom povijesnom spomeniku. 

"Kao i mnogi drugi, ja sam u dubokom šoku i mnogo sam se ražalostila nakon što sam vidjela ljepotu katedrale Notre Dame kako se pretvara u dim", napisala je Hayek na Instagramu.

Interesantno je da su se Pinault i Hayek vjenčali manje od jednog kilometra od katedrale Notre Dame i navodno još uvijek posjeduju kuću u njenoj blizini.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250