Article_Top_970x250

Muškarac uhićen zbog zasađenih stabljika indijske konoplje u Miletini

akcija “OPIJAT IV”

Muškarac uhićen zbog zasađenih stabljika indijske konoplje u Miletini

srp 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

Postupajući po akciji kodnog imena “OPIJAT IV”, koja je zavedena s ciljem suzbijanja zloporaba opojnih droga, policijski službenici PU Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a FBiH.

Operativnim radom policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški došli su do saznanja da je nepoznata osoba, na jednom lokalitetu u mjestu Miletina, grad Ljubuški, zasadila četiri stabljike koje izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje.

S ciljem hvatanja počinitelja i dokumentiranja izvršenog kaznenog djela, provedena je operativno-taktička radnja zasjeda, te su tom prilikom policijski službenici PU Ljubuški lišili slobode nepoznatu mušku osobu koja je došla na taj lokalitet te počela zalijevati stabljike koje izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje.

Naknadnim provjerama utvrđen je identitet navedene osobe, radi se o J. I. (28) sa šireg područja općine Čitluk.

O svim poduzetim mjerama i radnjama informiran je dežurni županijski tužitelj koji je naložio da se na mjestu događaja izvrši očevid te da se privremeno oduzmu četiri stabljike koje izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela, što je i učinjeno.

U službeni prostorijama PU Ljubuški izvršena je kriminalistička obrada nad J. I. (28) kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je isti počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a F BiH.

PU Ljubuški u redovnom će postupku podnijeti Županijskom tužiteljstvu izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv J. I. (28) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a FBiH, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.i

Dnevnik.ba