StoryEditor
u azilu Vič

Muškarac u Sloveniji prijetio da će se raznijeti: Vikao ‘Allahu akbar‘

Piše desk  /  20.10.2023., 12:42h

U slovenskom azilu Vič u četvrtak navečer dogodio se incident koji policija, prema informacijama slovenskih medija, tretira kao teroristički čin.

Muškarac je navodno prijetio da će se raznijeti. Intervenirala je specijalna jedinica policije koja je uhitila muškarca. Prema neslužbenim informacijama portala 24ur, oko 11 sati navečer u azil u mjestu Vič došla su dvojica muškaraca, jedan od njih je navodno ušao u zgradu i prijetio da će se raznijeti.

Pritom je uzviknuo "Allahu akbar" (Allah je velik). Rečeno je da ga je u autu čekao još jedan muškarac. Prema medijima, muškarac koji je prijetio bio je radikalizirani Slovenac. Na licu mjesta intervenirala je specijalna jedinica policije koja ga je na kraju uhitila muškarca. 

Podignuta razina prijetnje

Međuresorna radna skupina za terorizam ovaj je tjedan privremeno podigla ocjenu terorističke prijetnje s ranije definirane niske na srednju. To znači da su pokazatelji prijetnje koja bi se mogla ostvariti u kratkom roku ograničeni.

Nadležna tijela koja sudjeluju u radu Međuresorne radne skupine ocijenila su "da je privremeno povećanje razine terorističke opasnosti nužno zbog aktualne zaoštrene sigurnosne situacije u Europi i na Bliskom istoku te brojnih poziva terorističkih organizacija na provođenje terorističkih i drugih nasilnih akcija".

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 03:23