StoryEditor
Biciklist iz Berlina

Muškarac se biciklom zabio u spuštenu rampu, sad traži odštetu od nekoliko tisuća eura

Piše desk  /  02.10.2022., 07:46h

Prema priopćenju suda, biciklist rođen u Berlinu od Ribnitz-Damgartena traži odštetu za bol i patnju u iznosu od nekoliko tisuća eura

Biciklist iz Berlina tuži grad Ribnitz-Damgarten u Mecklenburg-Zapadnom Pomorju jer se biciklom zabio u spuštenu rampu na prijelazu preko pruge. Tužitelj navodi da rampa nije bila adekvatno označena i traži odštetu od nekoliko tisuća eura, prenosi Fenix magazin.

– U parničnom postupku oko te optužbe, tužitelj i grad Ribnitz-Damgarten nisu uspjeli postići dogovor na sudu. Krajem listopada trebala bi biti objavljena presuda ili bi se trebali zatražiti daljnji dokazi, rekla je u petak glasnogovornica okružnog suda u Stralsundu.

Prema priopćenju suda, biciklist rođen u Berlinu od Ribnitz-Damgartena traži odštetu za bol i patnju u iznosu od nekoliko tisuća eura. Tvrdi da se početkom rujna prošle godine biciklom zabio u spuštenu rampu i pao.

Prema navodima tužitelja, tužitelju je prilikom pada oštećen bicikl i odjeća. Zadobio je ogrebotine i modrice na šaci te je liječen ambulantno.

Biciklist tvrdi kako na rampi nije bilo znakova, a osim toga, smatra kako rampa nije dovoljno raznobojna. – Bilo je nekoliko nesreća, a grad je bio svjestan nedostatka sigurnosti na cestama, tvrdi biciklist.

Grad proturječi njegovoj tvrdnji i smatra da je rampa dovoljno osigurana. Odluka suda mogla bi doći u listopadu.

Dnevnik.ba

09. prosinac 2023 00:24