StoryEditor

Muškarac optužen zbog pokušaja silovanja starice u Brčkom

Piše D  /  24.01.2020., 04:01h

Optužnicom je zatraženo i produljenje pritvora koji mu je nakon uhićenja određen zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti kazneno djelo, prenosi Fena.

 "Tužiteljstvo Distrikta optužilo je Dž.I. da je 26. studenoga oko 17 sati, u njezinoj kući u Brčkom, pokušao prisiliti na spolni odnos M.Đ., rođenu 1940. godine. On se tereti da je, nakon što je s maskom na licu kroz poluotvoren prozor u trpezariji ušao unutra, žrtvi zadao više udaraca po glavi i tijelu savladavši tako njezin otpor. Zatim je pokušao spolni odnos s njom, a kada nije uspio, natjerao ju je na bludne radnje", navodi se u optužnici.  

Pripadnici Policije Distrikta uhitili su Dž.I. u jedan sat poslije ponoći pri njegovom pokušaju da izađe i pobjegne kroz prozor kroz koji je i ušao u kuću žrtve. Nakon što je priveden u prostorije Tužiteljstva, gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog, određen mu je jednomjesečni pritvor.

Osumljičenom je zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti pokušano kazneno djelo pritvor najprije produžen za dva mjeseca, dok je optužnicom zatraženo i novo produženje te mjere.

Tužiteljstvo Distrikta nastavlja obradu Dž.I. stavljajući mu na teret da je uporabom sile pokušao prisiliti drugog na spolni odnos. S tim u vezi, on je optužen za kazneno djelo silovanja u pokušaju s propisanom kaznom zatvora od tri do deset godina.

Nakon brzo sprovedene istrage, Tužiteljstvo je optužnicu protiv optuženoga dostavilo na daljnje postupanje Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH, gdje je u cjelosti potvrđena, stoji u priopćenju Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:50