StoryEditor
"Samo navodim očigledno"

Musk zapalio društvene mreže: Američki dolar postat će bezvrijedan

Piše desk  /  04.05.2024., 17:45h

Samo navodim očigledno - dodao je Mask kasnije.

Multimilijarder Elon Musk izazvao je brojne reakcije zbog objave o velikom državnom dugu Sjedinjenih Američkih Država, te je upozorio kako će američki dolar postati bezvrijedan ako se ništa ne poduzme.

Dugoročno rješenje

Kako prenosi The Blaze, državni dug SAD-a veći je od 34 milijarde dolara.

- Moramo učiniti nešto u vezi s našim državnim dugom ili dolar neće vrijediti ništa - objavio je Mask na društvenoj mreži X kao odgovor na objavu influensera koja je uključivala citat savjetnika bivšeg predsjednika SAD-a za nacionalnu sigurnost H.R. McMastera koji poziva na izdvajanje sredstava za obranu, prenosi Avaz.

- Samo navodim očigledno - dodao je Mask kasnije.

Politički novinar Ed Krassenstein napisao mu je da je problem što se niti jedna administracija ne želi baviti pitanjem državnog duga jer je dugoročno rješenje vjerojatno kratkoročna šteta za gospodarstvo.

Najveća prijetnja

Senator Kentuckyja Rand Paul rekao je kako je državni dug zapravo najveća prijetnja američkoj nacionalnoj sigurnosti i upozorio da "ludim rasipanjem Amerikanci prijete postojanju vlastite valute, a možda i zemlje".

Republikanska senatora Cynthia Lummis iz Wyominga također je izrazila stav da je "naš dug najveća prijetnja s kojom se naša zemlja danas suočava".

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 10:04