StoryEditor
vlasnik twittera

Musk mnoge iznenadio otkrivši koga će podržati na američkim predsjedničkim izborima

Piše desk  /  27.11.2022., 08:12h

Jedan od prvih poteza nakon kupovine Twittera bilo je vraćanje računa Donalda Trumpa koji je s te društvene mreže bio potjeran nakon napada huligana na američki Kongres nakon što je izgubio predsjedničke izbore. Također, na Twitter je vratio i niz poznatih desničara pa se očekivalo da će Musk podržati Trumpa u novoj kampanji.

Elon Musk zadao je veliki udarac Donaldu Trumpu. Naime, opredijelio se za njegovog najvećeg rivala u kandidaturi za američkog predsjednika, guvernera Floride Rona DeSantisa.

Republikanci će tako za svog predsjedničkog kandidata na američkim izborima 2024. birati između Trumpa i DeSantisa. Nakon što je Musk kupio Twitter, ova se društvena mreža našla u problemima i napušta je veliki broj slavnih, no još je uvijek je američka društvena mreža broj jedan.

Jedan od prvih poteza nakon kupovine Twittera bilo je vraćanje računa Donalda Trumpa koji je s te društvene mreže bio potjeran nakon napada huligana na američki Kongres nakon što je izgubio predsjedničke izbore. Također, na Twitter je vratio i niz poznatih desničara pa se očekivalo da će Musk podržati Trumpa u novoj kampanji. Iako mu je profil na Twitteru vraćen, Trump se još nije oglasio, a sada se mogu vidjeti i njegove starije objave. Musk je rekao da mu je '' u redu'' što Trump još nije tvitao, prenosi The Washington Post.

- Važno je da Twitter ispravi ozbiljnu grešku u zabrani njegovog računa, unatoč tome što nije prekršio zakon ili uvjete usluge. Deplatformiranje sadašnjeg predsjednika potkopalo je povjerenje javnosti u Twitter za pola Amerike.

Musk je na direktno pitanje hoće li podržati Rona DeSantisa ako se kandidira za predsjednika odgovorio s ''da'', a pitanje su mu postavili nakon što je rekao da među demokratima nije pronašao svog ''idealnog kandidata''.

- Moja preferencija za predsjednika 2024. je netko razuman i centrist. Nadao sam se da će to biti slučaj s Bidenovom administracijom, ali dosad sam se razočarao.

Republikanci očekuju da će borba između Trumpa i DeSantisa za predsjedničku nominaciju biti žestoka te da se očekuje ''puno krvi na podu''. Inače, DeSantis je sredinom ovog mjeseca uvjerljivo pobijedio na izborima, a Trump je naišao na nove kritike zbog neuspjeha republikanca da isporuče toliko obećani "crveni val" nakon poraza ključnih kandidata koje je podržao.

Dnevnik.ba

05. veljača 2023 07:57