StoryEditor
Američki veleposlanik

Murphy: Izbori su prilika da se utječe na budućnost zemlje

Piše fena  /  02.10.2022., 11:33h

Murphy je pozvao građane da izađu na izbore da glasaju i utječu na budućnost njih, njihove djece i unučadi.

Američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini Michael Murphy poručio je tijekom posjeta biračkog mjesta u Srednjoj školi "28. juni" u Lukavici da je danas veoma važan dan u Bosni i Hercegovini, dan izbora, koji je bitan za svaku demokratsku zemlju.

- Ovo je prilika za birače u BiH da utječu na budućnost ove zemlje i da pozivaju na odgovornost one koji su bili na vlasti u posljednje četiri godine i za ono što su dobro uradili i za ono loše - istakao je.

Tvrdi da je integritet izbornog procesa od krucijalne važnosti te da glasači u tome također imaju ulogu.

- Ako vide da nešto nije u redu, da je nešto pogrešno, trebaju to prijaviti odgovornim i ohrabrujem ih da to učine. Demokracija zahtjeva aktivno sudjelovanje građana, a najvažniji način na koji građani mogu sudjelovati u demokratskom sustavu jest upravo izlazak na izbore - kazao je.

Murphy je pozvao građane da izađu na izbore da glasaju i utječu na budućnost njih, njihove djece i unučadi.

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju Opći izbori kada će građani birati novo tročlano Predsjedništvo BiH, zastupnike u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Narodnoj skupštini Republike Srpske, županijskim skupštinama te predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Dnevnik.ba

27. svibanj 2023 07:36