Article_Top_970x250

Muriz Memić: "Sebija sve zna u ovoj državi, ona je moćnija od Bakira!"

ubojstvo dženana memića

Muriz Memić: "Sebija sve zna u ovoj državi, ona je moćnija od Bakira!"

velj 13, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U studiju je komentiran i nalaz vještačenja Alise Mutap, djevojke koja je bila s Dženanom Memićem kobne noći.

– Ne znam zašto je dva puta mijenjan tim liječnika na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Županijsko tužiteljstvo je to tražilo a na KCUS-u urađeno vještačenje Alise Mutap. Zašto je to rađeno, ne znam – kazao je Memić.

Hadžifejzović je kazao da on optužuje rukovodstvo KCUS-a, odnosno Sebiju Izetbegović, direktoricu.

– Ne optužujem, ja imam dokumente. Sebija sve zna u ovoj državi, ona je moćnija od Bakira – kazao je Muriz Memić.

“Morat će odgovoriti na pitanje kako je umro Dženan Mumić. Vjerovatno da mu je pružena pomoć bio bi živ. Točno fali sat vremena. Kako je došao Dženan do bolnice. Što se tamo događalo. Da li Alisa ima amneziju ili nema?” – izjavio je Muriz u emisiji kod Senada Hadžifejzovića, prenosi Crna Hronika.

Nedavno sam poručio Sebiji Izetbegović i Enri Suljić da će se voditi posebna istraga kako je Dženan umro na Koševu. Poručujem im to. Bit će to šok. Teško mi je govoriti je li mogao Dženan da preživi, ali su čudne okolnosti kako je došao do bolnice – kazao je Memić.

“Vidjet ćete ovih dana, sve će se saznati. Došla je jedna doktorica važna.. Poručio sam Sebiji Izetbegović da će se posebna istraga voditi o amneziji. Bit će to šok. Čudne su okolnosti kako je došao do bolnice.. To je taj sat što fali. Nije se to moglo za minutu odigrati”, poručio je Memić.

Rekao je i da mu je Zijad Mutap dao mobitel od Dženana.

“Dženan bi bio živ da mu se na vrijeme ukazala prva pomoć. Krio se ubojica. Otkud Zijin Golf na licu mjesta? Golf četvorka. Zato je nestao snimak Šerifa Konjevića”, rekao je Memić.

“Šerif je dao snimke, tko ih je uništio – zna Zijad. Zbog nove istrage koja će biti. Vidjet ćete tih liječnika, kažu nemaju amnezije. Sebija smjenjuje taj tim”, rekao je Memić.

Druga komisija je, kaže on, potvrdila da ima amneziju.

Treći tim je, kako je Memić napomenuo, rekao da nije imala amnetiju, pa i Željko Karan, Kemal Dizdarević…

Pitao ga je Budnjo zatim koga onda Alisa krije i zašto.

“Zato što zna koga krije. Zna i Zijo. Kako neće znati kad su sve to montirali? Neću reći da je ubojica. Gdje su pomagači? Vidjet ćemo”, pita se Memić.

Dnevnik.ba