Article_Top_970x250

Muriz Memić: Pomozite da Tužiteljstvo otkrije ubojice mog sina, na tužiteljicu Tadić vrši se ogroman pritisak

apel nelsonu

Muriz Memić: Pomozite da Tužiteljstvo otkrije ubojice mog sina, na tužiteljicu Tadić vrši se ogroman pritisak

velj 19, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića, napisao je pismo Ericu Nelsonu, veleposlaniku Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

U pismu kojeg su objavili sarajevski mediji Memić piše kako se on i njegova obitelj pet godina grčevito, ali časno i pošteno bore za istinu i pravdu vezano za rasvjetljavanje ubojstva njegova sina Dženana Memića.

-Nakon dvije oslobađajuće presude Županijskog suda u Sarajevu, kojima je utvrđeno da se prometna nesreća nije ni dogodila, Tužiteljstvo BiH je, po našoj kaznenoj prijavi podnijetoj protiv 45 osoba (tužitelja, policajaca, doktora itd.) i više nepoznatih osoba, otvorilo istragu vezano za ometanje istrage ubojstva našeg Dženana, navodi Memić.

Otac ubijenog Dženana Memića piše kako se od početka istrage Tužiteljstva BiH, zbog organiziranog kriminala u vezi s ometanjem istrage u slučaju Dženan Memić, a posebno nakon uhićenja pripadnika policije MUP KS Hasana Dupovca i Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, koja se poziva na lažnu amneziju, na Tužiteljstvo BiH i glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić vrši ogroman pritisak.

Naglašava kako nitko nema pravo zaustaviti borbu za istinu i pravdu u slučaju Dženan Memić, ali i u svim drugim slučajevima.

-Molim Vas da poduzmete sve što je u Vašoj nadležnosti kako bi se Tužiteljstvu BiH omogućilo da pokrenutom istragom utvrdi tko su ubojice, kao i odgovornost onih koji su sudjelovali u zataškavanju očiglednog ubojstva i njihovih nalogodavaca!, stoji u pismu Muriza Memića američkom veleposlaniku u BiH Ericu Nelsonu.

Dnevnik.ba