Article_Top_970x250

Muriz Memić: Kurspahić mi je lagala da ne poznaje Burzić, ovo je uvezani sustav kojim upravlja mafija

podnio kaznene prijave

Muriz Memić: Kurspahić mi je lagala da ne poznaje Burzić, ovo je uvezani sustav kojim upravlja mafija

ožu 23, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Kaznena prijava protiv Kurspahić i Hadžiomerovića (Screenshot: Facebook)

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, sinoć je priopćio javnosti da on i njegov odvjetnik Ifet Feraget podnose kaznenu prijavu protiv disciplinskih tužitelja Alene Kurspahić i Mirze Hadžiomerovića.

Kako je kazao, ovakav potez je uslijedio nakon što je Memić podnio nekoliko kaznenih prijava protiv tadašnje glavne tužiteljice KS Dalide Burzić, a od gore navedenih disciplinskih tužitelja je u nekoliko navrata dobivao odgovore da ne mogu ništa poduzeti jer je postupak u tijeku. Shodno tomu, kako je naveo, Kurspahić je zataškavala kriminogene postupke tužitelja u predmetu Memić.

"Počevši od 14. veljače, podnio sam više prijava protiv Dalide Burzić i ostalih tužitelja. Dobivao sam razne odgovore od Alene Kurspahić. Oni su mi kazali da ne mogu odlučivati dok je postupak u tijeku. A vi svi znate da su bile lažne optužnice. Vidimo da je Tužiteljstvo BiH otvorilo istragu i uhitilo neke osobe", kazao je Memić na početku govora.

Kako je dalje naveo, medijima je ranije rekao da je vlak krenuo i tko je ušao u njega, ušao je.

"Alena Kurspahić, disciplinska tužiteljica, 4. 10. došla je sa svojim mužem i djetetom u ured Ifeta Ferageta, plakala je i pitala hoće li biti podnesena kaznena prijava protiv nje. Vjerojatno se osjećala prozvanom. Ifet joj je rekao da neće ako bude sve po zakonu. Dan poslije, otišao sam u njen stan. Obavio sam razgovor s njom, slagala je da ne poznaje Dalidu Burzić. Mirza Hadžiomerović je mene i mog odvjetnika uvjeravao da je prijava protiv Dalide Burzić podnesena i da mora biti kažnjena. Ovo je uvezani sustav kojim upravlja mafija", naglasio je Memić.

Memić je zatim pokazao i zajedničku fotografiju Alene Kurspahić s njene svadbe na kojoj se nalazi i Dalida Burzić s još nekoliko prijateljica.

"Mislim da ova fotografija govori drugačije od toga da se Kurspahić i Burzić ne poznaju. Važno je istaknuti da se upravo u ovo vrijeme, kada Tužiteljstvo BiH vodi obimnu istragu, vrše i napadi na glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić. Znamo i od koga dolaze ovi napadi i od početka pokušavaju ovo zaustaviti, ali to nije moguće. Zbog toga sam odlučio podnijeti kaznenu prijavu protiv Alene Kurspahić i njenog zamjenika Mirze Hadžiomerovića", poručio je Memić.

Dnevnik.ba