Article_Top_970x250

Muriz Memić: Klupko se odmotava, Mutap i Dupovac moraju ostati u pritvoru

sud bih

Muriz Memić: Klupko se odmotava, Mutap i Dupovac moraju ostati u pritvoru

velj 25, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Na Sudu BiH danas se održava ročište za produljenje pritvora za dvojicu osumnjičenih za organizirani kriminal i pomoć počinitelju nakon kaznenog djela u slučaju "Dženan Memić".

Riječ je o Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu koji se terete da su prikrivali dokaze o okolnostima Dženanove smrti. Tužiteljstvo za njih traži još 60 dana pritvora.

Pred Sud BiH stigao je Dženanov otac Muriz, koji je dao kratku izjavu medijima.

"Klupko se odmotava, vidjeli smo da je jučer opet bila akcija Tužiteljstva BiH", rekao je Memić.

Podsjetimo da je SIPA jučer, po naredbi Tužiteljstva BiH, izuzela dokumentaciju iz Hitne pomoći Županije Sarajevo u vezi s ovim slučajem.

Memić je rekao da očekuje da se produži pritvor Mutapu i Dupovcu.

"Javnost je uznemirena, građani su uznemireni. Oni moraju biti u pritvoru da ne bi utjecali na svjedoke", rekao je Memić.

Nekadašnji šef Jedinice za prometne istrage MUP-a ŽS Hasan Dupovac i otac Alise Mutap Zijad Mutap uhićeni su 1. veljače, nakon čega im je određen jednomjesečni pritvor.

Mutapu i Dupovcu pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze.

Tužitelj je također naglasio da postoji opasnost od narušavanja javnog reda i mira ako se osumnjičenima ne odredi pritvor.

Podsjetimo da je Dženan Memić stradao prije pet godina, a da se obitelj od tada bori da dokaže da je riječ o ubojstvu te da se njegove ubojice i nalogodavci privedu pred lice pravde.

Dnevnik.ba