StoryEditor
mup RH

MUP objavio detalje o krvavom paketu u ukrajinskom veleposlanstvu

Piše desk  /  02.12.2022., 15:03h

Nekoliko ukrajinskih veleposlanstava u inozemstvu primilo je "krvave pakete" u kojima su se nalazile životinjske oči, objavilo je danas ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova, prenosi Reuters. Jučer je objavljeno da je serija pisama bombi poslana na više mjesta u Španjolskoj, uključujući i ukrajinsko veleposlanstvo u Madridu.

Oglasila se policija.

"Možemo potvrditi da je odgovorna osoba Veleposlanstva Ukrajine u Zagrebu obavijestila policiju kako su današnjeg jutra od djelatnika pošte trebali preuzeti pošiljku/pismo. Međutim, pošiljku/pismo su odbili zaprimiti i to zbog upozorenja ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova da su i druga ukrajinska veleposlanstva diljem Europe s adrese tog pošiljatelja zaprimila sumnjive pošiljke.

Odmah po saznanju policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u koordinaciji s drugim sigurnosnim službama i u kontaktu s ukrajinskim Veleposlanstvom.

Diplomatska i konzularna predstavništva stranih država u RH pa tako i Veleposlanstvo Ukrajine su objekti čija zaštita se provodi temeljem važeće Uredbe o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja, a o čemu se, iz razumljivih razloga, detalji ne iznose u javnost.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a pošiljka/pismo je u posjedu policije te će se prema njemu postupati s ciljem utvrđivanja porijekla i sastava", objavili su.

Dnevnik.ba

26. ožujak 2023 17:52