StoryEditor

MUP HNŽ: U Neumu raspoređene dodatne policijske snage

Piše D  /  05.08.2019., 10:08h

Kako piše u priopćenju policije, Policijska postaja Neum je u protekla dva mjeseca riješila petnaest kaznenih djela teške krađe, krađe, razbojstva, ugrožavanje sigurnosti, provale i druga kaznena djela. Sva kaznena djela riješena su po poznatom izvršitelju, određen dio je dokumentiran i proslijeđen nadležnom tužiteljstvu, a određen dio je u proceduri.

‘‘U skladu sa zakonskim propisima u PP Neum početkom turističke sezone preraspoređene su dodatne policijske snage Uprave policije MUP-a HNŽ s novom opremom. Ove aktivnosti traju do završetka turističke sezone, a sve u cilju sigurnosti turista i njihove imovine.

U cilju jačanja sustava policijskih snaga MUP-a HNŽ da mogu suzbijati, represivno djelovati i suprotstaviti se ovom vidu kriminalite, nabavljena je i oprema koja pomaže policijskim službenicima pri obavljanju svakodnevnih policijskih poslova. Noviteti koji pružaju pomoć u obavljanju policijskih poslova su mobilne patrole sa skuterima koji mogu brzo i efikasno djelovati na nepristupačnim i frekventnim lokacijama‘‘, priopćeno je.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:57