Article_Top_970x250

MUP HNŽ: U Neumu raspoređene dodatne policijske snage

priopćenje

MUP HNŽ: U Neumu raspoređene dodatne policijske snage

kol 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Početkom turističke sezone u HNŽ-u povećan je prijev osoba sklonih krađama, džeparenju, provalama i ostalim oblicima kriminala. Većina tih osoba, koja dođu iz cijele regije u Hercegovačko-neretvansku županiju, nema prijavljeno stalno mjesto boravaka - priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Kako piše u priopćenju policije, Policijska postaja Neum je u protekla dva mjeseca riješila petnaest kaznenih djela teške krađe, krađe, razbojstva, ugrožavanje sigurnosti, provale i druga kaznena djela. Sva kaznena djela riješena su po poznatom izvršitelju, određen dio je dokumentiran i proslijeđen nadležnom tužiteljstvu, a određen dio je u proceduri.

''U skladu sa zakonskim propisima u PP Neum početkom turističke sezone preraspoređene su dodatne policijske snage Uprave policije MUP-a HNŽ s novom opremom. Ove aktivnosti traju do završetka turističke sezone, a sve u cilju sigurnosti turista i njihove imovine.

U cilju jačanja sustava policijskih snaga MUP-a HNŽ da mogu suzbijati, represivno djelovati i suprotstaviti se ovom vidu kriminalite, nabavljena je i oprema koja pomaže policijskim službenicima pri obavljanju svakodnevnih policijskih poslova. Noviteti koji pružaju pomoć u obavljanju policijskih poslova su mobilne patrole sa skuterima koji mogu brzo i efikasno djelovati na nepristupačnim i frekventnim lokacijama'', priopćeno je.

Dnevnik.ba