StoryEditor

MUP HNŽ kaznit će više od stotinu Trebinjaca

Piše D  /  30.03.2020., 10:03h

- Trenutno se vrši provjera identiteta, a obavili smo razgovor sa odgovornim osobama i sačinili službenu zabilješku. U skladu sa zakonskim odredbama i propisima, kao i mjerama i naredbama koje je izdao Krizni stožer HNŽ svima ćemo izreći sankcije - kazao nam je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ.

Prekršajne kazne u ovakvim slučajevima iznose 500 KM, prenosi Dnevni avaz.

Na službenoj stranici Općine Ravno na čijem području se nalazi manastir Zavala i koja pripada HNŽ, navedeno je da je „u Manastiru u Zavali održana služba na kojoj je prisustvovalo oko stotinjak vjernika iz susjednih općina.

- Vjernici su dovoženi i kombi vozilima. Među prisutnima je bilo i maloljetne djece i starijih od 65 godina. Pripadnici Policijske postaje Ravno su zabilježili sva vozila. Njihove službene zabilješke će biti upućene nadležnim službama na daljnje postupanje - navedeno je na stranici Općine Ravno.

Zanimljivo je da je i u priopćenju vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog, Dimitrija od 21. ožujka, jasno navedeno da će se vjernici moći pričestiti nedjeljom u devet hramova na području Eparhije.

- U ostalim hramovima na području naše Eparhije sve dok traju izvanredne mjere Vlade Republike Srpske bogosluženja neće biti. Monasi u manastirima će nastaviti sa redovnim bogoslužbenim životom, moleći se, kao i svi mi, za spasenje čitavog svijeta i prekraćenje ove narastajuće zarazne bolesti, ali bez prisustva vjernika-navedeno je u priopćenju.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:12