StoryEditor

Munib Ahmetspahić optužen za terorizam

Piše D  /  24.01.2019., 02:01h

Tužiteljstvo BiH odgovornost optuženog dokazivat će pozivanjem devet svjedoka i stručnih vještaka i prilaganjem dokaznih materijala, navedeno je u priopćenju. Ahmetspahić, protiv kojeg je Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu zbog povezanosti s terorizmom, prvi put otputovao je u džihad u Siriju 2013. godine, prenosi Nezavisne.

"On je sa bratom Mevludinom Ahmetspahićem s aerodroma u Sarajevu avionom za Istanbul otputovao 14. Svibnja 2013. godine.

Odatle su otišli u džihad u Siriju. Vratili se 26. Svibnja 2013. godine zato što je brat psihički obolio", navedeno je u njihovim dosijeima.

Službenici Agencije za istrage i zaštitu uhitili su ga krajem studenog prošle godine na sarajevskom aerodromu. Istraga protiv njega vođena je u okviru predmeta kodnog naziva "Damask", koju sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH i inostranstvu sprovodi Tužiteljstvo BiH.

Tužiteljstvo ga tereti da je u dva navrata, s ciljem pridruživanja terorističkim organizacijama, između 2013. i 2018. godine boravio na području Sirije i Iraka, gdje se pridružio paravojnim formacijama.  

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:41