StoryEditor

Mučio i ubio oca pred djecom: Uhvatili ga nakon 16 godina

Piše D  /  09.06.2019., 01:06h

Jedan od najtraženijih europskih bjegunaca napokon je uhićen i to na Malti, nakon 16 godina bijega. Christopher Guest More Jr 2003. je godine brutalno mučio i ubio muškarca pred njegovom djecom.

Christopher Guest More Jr (41), Ujedinjeno Kraljevstvo je napustio 2003. godine, nakon što je s još troje ljudi brutalno mučio i ubio Briana Watersa (44), čovjeka koji mu je bio dužan novac za drogu. 

Nakon potrage koja je potrajala čak 16 godina, Guest More Jr je uhićen krajem tjedna na Malti, javlja BBC. 

Brian Waters tog je 19. lipnja 2013 godine bio na svojoj ilegalnoj farmi kanabisa u Knutsfordu u Chesireu. Na vrata su mu banula četiri muškarca: John Wilson (69), James Raven (60), Otis Matthews (41) i Guest More Jr. Od Wilsona su tražili novac, a onda ga privezali za stolac i počeli mučiti. 

Mučenje je potrajalo satima, a Wilsona su bičevali, žigosali, probadali čavlima, objesili ga za noge i silovali žaračem. Wilsonu su tijekom očevida zabilježene 123 rane. 

Cijelo to vrijeme prisutna su bila i Wilsonova djeca - sin i kći. 

Nakon što je Christopher Guest More Jr pobjegao, preostala trojica su osuđena na doživotne kazne zatvora. nakon punih 16 godina bijega, ruka prave dostigla je i Guesta Morea Jr-a i to u zajedničkoj akciji malteških i britanskih službi. 

On je trenutno u pritvoru te se očekuje skorašnje izručenje Ujedinjenom Kraljevstvu, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 16:36