StoryEditor

´Možda smo mogli zaigrati ofanzivnije na Pecari, ali lako je sada biti general´

Piše D  /  23.04.2019., 01:04h

Trener Zrinjskog Blaž Slišković osvrnuo se na utakmici sa Širokim, te istaknuo kako bod u tom susretu ne bi imao veliki značaj za njegovu momčad. 

„Poslije utakmice sam rekao da je utakmica ‘mirisala‘ na neodlučeni rezultat. Mislim da je najpravednije prema onome što su prikazale obje ekipe bila podjela bodova. Imali smo tu nesreću da primimo pogodak upravo iz dijela na kojem smo najviše radili prethodnog tjedna, a to je korner. Ne možemo biti zadovoljni s tim što nam se dogodilo u subotu.

Čitam izvještaje nakon utakmice i piše se kako je Zrinjski propustio veliku priliku da stigne na -1, ali isto tako Sarajevo je propustilo priliku da ode na +7. Nismo mi nešto posebno izgubili više nego Sarajevo. Ostale je distanca od četiri boda koja u preostalih šest kola sigurno ne garantira Sarajevu da će lako biti prvak, a niti nama da ćemo to lako stići.

Bod sa Širokog Brijega nama ne bi nešto posebno značio u konačnom smislu, jer Sarajevo ima bolju gol razliku i međusobni omjer s nama. Mi moramo do kraja maksimalno se potruditi dobiti što više utakmica, nadajući se kiksu Sarajevu, iako će to biti teško stići. Meni je prije svega važno da mi matematički osiguramo drugo mjesto, pa da s dozom olakšanja odigramo zadnjih par kola“, kazao je Blaž Slišković i nastavio: 

„Kad smo doznali rezultat iz Tuzle 25 minuta prije kraja utakmice, naravno da se tu pojavila određena nada kod svih nas da eventualnom pobjedom možemo doći na -1. Možda je moja odluka mogla biti malo konkretnija prema naprijed da smo promijenili sustav igre iz 4-4-2 u 4-3-3. Ali u tom trenutku ja na klupi nisam imao igrača koji možemo odigrati u vrhu napada, i još da imamo dva igrača na krilnim pozicijama. Mandić se ozlijedio, nije mogao nastaviti utakmici. Bilo tko da je ušao ne bi mogao kvalitetno odigrati špicu. Onih 20-25 minuta početka drugog poluvremena meni je izgledalo dosta dobro. Mi smo 70 posto drugog poluvremena proveli na njihovoj polovici, oni su igrali na kontre. Može se reći da sam hrabrije trebao ući u posljednjih 20 minuta, ali lako je sada poslije utakmice komentirati i biti ‘general‘. Što bi bilo da smo otvoreno krenuli, pa primili gol, onda bi rekli zašto si se otvorio i tako. Kritike mogu biti na moj račun, ali po onome što sam pogledao utakmicu, mi nismo loše odigrali i da smo kvalitetnije par puta izašli u kontru i imali kvalitetnije zadnje dodavanje možda bi i dobili utakmicu“. 

U srijedu u Mostar dolazi Sloboda, momčad koja je u subotu porazila Sarajevo s 2:1 na Tušnju. Ove  sezone Plemići su dva puta bila uspješniji od Tuzlaka, na domaćem terenu 2:0, te u gostima 1:0. 

"Sutra se najvjerojatnije  vraćamo u sustav 4-3-3. Veselinović je kvalitetno radio u prethodnom razdoblju, naravno da Dado (Veselinović) mora i treba dati više.  U sustavu 4-3-3 moramo imati jednog kvalitetnog skakača kao što je Veselinović, s tim da naravno moramo Stojkića s lijeve, i Kadušića ili Galića s desne strane maksimalno iskoristiti, da dođu u završnicu da bismo uopće imali mogućnost da Veselinović dođe do izražaja. Bez ubacivanja sa strane njegova igra će biti sigurno otežana. To će biti promjena u odnosu na Široki. Imamo imperativ pobjede protiv Slobode i vjerujem da ćemo to kvalitetno odraditi.

Sloboda je samom pobjedom protiv Sarajeva pokazala koliko je čvrsta, ambiciozna i karakterna ekipa. Sigurno da nas očekuje teška utakmica, doći će u Mostar odigrati kvalitetno. Po mom mišljenju nesretno su izgubili u Gabeli, gdje su odigrali dosta kvalitetno, imali prilike koje nisu iskoristili. Sloboda je momčad koja ima kvalitetu, kompaktnost i pokazuje zajedništvo. Tu se vidi ruka trenera koji radi na homogenizaciji ekipe, nema tu zvijezda u ekipi, nitko ne odskače, niti se želi istaknuti na račun momčadi. Ovdje će doći odigrati čvrsto u obrani i sredini terena, i pokušati nas iznenaditi kontrama. Moramo eventualne greške svesti na minimum kako bismo uskratili mogućnost ugrožavanja našeg gola“, komentirao je Slišković. 

Utakmica Zrinjski – Sloboda igra se u srijedu u 17 sati na stadionu pod Bijelim brijegom uz izravan prijenos na programu Moje TV. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:07