Article_Top_970x250

Mourinho je čestitao igračima Dinama, a svojima se nije obratio nakon jako bolnog poraza

portugalski stručnjak

Mourinho je čestitao igračima Dinama, a svojima se nije obratio nakon jako bolnog poraza

ožu 19, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Antonio Bronić/Reuters

Jose Mourinho se nije obraćao svojim igračima nakon debakla na Maksimiru, piše The Telegraph.

Portugalac je u uzvratu osmine finala Europa lige poražen od Dinama nakon produžetaka s 3:0 i tako je ispao iz natjecanja ukupnim rezultatom 3:2.

Ovaj poraz je nazvao jednim od najtežih u karijeri, a priznao je i da se nije ranije susretao s krizom poput ove u Tottenhamu.

On je nakon utakmice ušao u svlačionicu Dinama i čestitao na pobjedi, a velike pohvale za zagrebačku momčad uputio je i prilikom izjave za medije.

"Upravo sam napustio Dinamovu svlačionicu, kamo sam otišao pohvaliti momke. Žao mi je što momčad koja je pobijedila na temelju stava nije moja. Zbog toga se osjećam i više nego tužno. Suština nogometa nije samo u igračima koji misle da su kvalitetniji od drugih. Osnove nogometa nadilaze to, osnova nogometa je stav i zbog toga su nas pobijedili", objasnio je Mourinho pa nastavio:

"Žao mi je što moja momčad nije u igru unijela samo osnove nogometa već i osnove života. Riječ je o poštivanju naših poslova i davanju svega od sebe."

Posebno je kazao da je nogomet nekima samo posao, dok za njega nije.

"Ovo je vrlo loš osjećaj jer za neke je nogomet posao ili način da zarade novac. Za mene je mnogo više od toga. Zato nikada ne gubim osnove nogometa, a to su strast, srce i želja. Osjećam se vrlo, vrlo povrijeđeno i ne mogu pronaći riječi da to opišem", poručio je utučeni Mourinho, prenosi Index.

Dnevnik.ba