StoryEditor

Mourinho: Jako sam se loše osjećao nakon Dinama...

Piše D  /  20.03.2021., 12:03h

Tottenham je postao prva engleska momčad koja je ispustila dva gola prednosti nakon prve utakmice nokaut-faze nekog europskog natjecanja od Manchester Cityja protiv Monaca u osmini finala Lige prvaka 2016/17.

Na klupi mu je bio José Mourinho, s druge strane zagrebački Dinamo. Ono u što je malo tko vjerovao dogodilo se ovaj četvrtak na Maksimiru. Mislav Oršić srušio je engleskog diva od 700 milijuna eura hat-trickom za ulazak u četvrtfinale Europske lige.

Mourinho još nije osvojio natjecanje otkad je u studenom 2019. preuzeo Tottenham, a od Europe je očekivao puno.

- S nekim je momčadima lakše osvojiti trofej, to je očito. U četvrtak smo izgubili šansu za trofej. Ne kažem da bismo izbacivanjem Dinama osvojili Europsku ligu, daleko od toga. Ali ispali smo iz natjecanja prije četvrtfinala, gdje sve momčadi imaju 12,5 posto osvojiti natjecanje. Dakle, mogu reći da smo izgubili priliku osvojiti natjecanje - filozofirao je menadžer Tottenhama.

Ostaje mu još prilika u liga-kupu, gdje ga u finalu 25. travnja čeka Manchester City.

- Naravno da nam je jedina šansa za trofej ove sezone liga-kup u kojem igramo protiv jako dobre momčadi, protiv budućeg prvaka koji u svakoj utakmici pokazuje nevjerojatnu želju za pobjedom. Bit će jako težak finale i stav će nam morati biti potpuno drugačiji želimo li imati šanse za pobjedu - dodao je.

Ne želi da se u javnosti poteže pitanje oko toga tko je vođa momčadi.

- Razloge svatko mora tražiti u samom sebi. Moji su igrači zakazali u osnovama života u Zagrebu. Ne sviđa mi se govoriti o tome tko bi trebao biti vođa na terenu. Mislim da bi to trebalo ostati u svlačionici. Naravno da možete imati svoje viđenje, analizirati ga i donijeti neke zaključke, ali ja neću ništa reći oko toga.

Je li mu maksimirska večer bila najteža u karijeri, upitali su ga engleski novinari.

- Jako sam se loše osjećao, ali nije. Porazi u dva polufinala Lige prvaka s Chelseajem i Real Madridom na penale ipak su bili bolniji. Za neke je ljude nogomet samo novac, način zarade. Za mene je puno više od otga. Zato nikad ne gubim osnove nogometa: strast, srce, želju. I zato me sve ovo boli.

Nije izgubio borbu za Ligu prvaka, nedostaje mu šest bodova do četvrtog mjesta. A sad slijedi Aston Villa, koja bi mogla naznačiti povratak na pobjedničke staze. Vraćaju mu se Heung-Min Son i Pierre Hojbjerg.

- Što želim vidjeti? To sam se pitao i nakon poraza od Arsenala i nisam vidio što sam želio. Očekivao sam potpuno drugačiji stav i nismo ga prikazali. Želim sve ono što sam spomenuo u prošlim odgovorima i za koje mislim da su osnovni za svakog profesionalca u društvu općenito: iskrenost, predanost, želja, poštovanje za ljude koji od tebe imaju očekivanja. To želim svaki dan u mjesecu - zaključio je Mourinho, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:42