StoryEditor
IZBORI U HRVATSKOJ

Mostovci: Nećemo sigurno s HDZ-om, zna se tko je na tržnici

Piše Desk  /  17.04.2024., 21:19h

. "Za dobro društvo je potrebno da HDZ završi u oporbi. Kažu da zvone telefoni u DP-u, pa zna se tko je na tržnici", rekao je Petrov

Na temelju prvih rezultata koji su objavljeni u 21:00, odnosno na temelju 24.25 posto obrađenih biračkih mjesta, Most osvaja 9 mandata. 

Troskot: Sigurno nećemo s HDZ-om. Možemo je neprihvatljiv

Zvonimir Troskot smatra da će njihovi mandati rasti u odnosu na ankete. Uvjeren je da će Most igrati vrlo značajnu ulogu na hrvatskoj političkoj sceni. Komentirao je i potencijalnu koaliciju s HDZ-om. 

"Mislim da smo tu bili najjasniji i prije riječi koje je izgovorio Andrej Plenković. Za koje mi je žao. Mislim da si premijer države ne može dozvoliti takve riječi i retoriku. Mi smo rekli da sigurno nećemo ići s HDZ-om", ponovio je.

Osvrnuo se i na koaliciju Rijeke pravde. Kazao je kako im je platforma Možemo isto neprihvatljiva. "Svaka opcija koja će podržati Nikolu Grmoju kao mandatara dobrodošla je", poručio je. 

Petrov: Kažu da zvone telefoni u DP-u, pa zna se tko je na tržnici

Božo Petrov je za N1 televiziju poručio da čeka prave rezultate od DIP-a. "Volim težiti više, naravno da je 11 više od 8 i to je uspjeh od 30 posto, ali pričekajmo prave rezultate", naveo je. 

Jasan je da s HDZ-om ovaj put nema suradnje. "Za dobro društvo je potrebno da HDZ završi u oporbi. Kažu da zvone telefoni u DP-u, pa zna se tko je na tržnici", rekao je. 

Dodao je kako su im poželjni partneri koji se bore protiv korupcije, istaknuvši Nikolu Grmoju, ali i oni koji će držati do obiteljskih vrijednosti. "Neozbiljno je prognozirati sada kada nemamo prave rezultate. Očekujem još koji mandat, blizu smo u 6. i u 2. jedinici", kazao je. 

Potvrdio je kako bi volio biti odlučujući faktor kao 2015. 

Bulj: Nećemo sigurno s HDZ-om

RTL je upitao Miru Bulja o potencijalnoj postizbornoj suradnji s SDP-om ili HDZ-om. "Ostajemo kod istih stavova da bi bilo najbolje da dođe do promjene, a mogući su i novi izbori. Imali smo svog kandidata za premijera", naveo je Bulj. 

"Zna se s kime nismo. Mi ćemo i dalje imati svog kandidata za premijera. Vidjet ćemo", istaknuo je. 

"Ja nisam imao neku kampanju, bio sam bio s narodom, u kombiju. Veseli me jer jedini pravi sud daje narod. Veseli me što izlaznost nije bila nikad veća i pogodak je što su izbori bili radnim danom", napomenuo je. 

Na inzistiranje novinara da odgovori na pitanje dolazi li u obzir suradnja s SDP-om, Bulj je poručio: "Nećemo sigurno s HDZ-om, neka završe rezultati izbora, prerano je, vidjet ćemo."

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 10:26