StoryEditor
međunacionalni razdor

Mostarskoj srednjoj školi smeta zastava hrvatskog naroda u Kosači

Piše DESK  /  24.11.2021., 10:24h
Mostarska Srednja elektrotehnička škola otvoreno širi međunacionalni razdor nazivajući zastavu hrvatskog naroda u BiH "zastavom paratvorevine Herceg Bosne".

Srednja elektrotehnička škola Mostar, koja nastavu izvodi na bošnjačkom jeziku, otkazala je obilježavanja "Dana državnosti BiH" koje se u četvrtak trebalo održati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača i to zbog činjenice da je u Kosači izvješena zastava hrvatskog naroda u BiH.

Pored toga što voditeljima ove škole smeta zastava hrvatskog naroda u BiH, tu su zastavo maliciozno nazvali "zastavom paratvorevine Herceg Bosne". K tomu, u svojoj objavi na društvenim mrežama (ne)namjerno su iz naziva Kosače "ispustili" navesti kako je riječ o "Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača" kako mu glasi puno ime.

"Otkazana je manifestacija povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Domu 'Herceg Stjepan Kosača' zbog neispunjenja zahtjeva od strane organizatora (uklanjanje obilježja paratvorevina Herceg Bosna). Manifestacija "Jedna si jedina Bosna i Hercegovina" bit će održana u Narodnom pozorištu Mostar u skladu s epidemiološkim mjerama u istom terminu", navedeno je u objavi ove srednje škole.

Riječ je o očevidnom primjeru odgajanje djece u duhu međunacionalnog razdora u kojem se ne priznaje nacionalni identitet onog drugog i koji jamči mračnu budućnost Bosni i Hercegovini.

Ne želimo ni zamisliti kako je djeci hrvatske nacionalnosti pohađati ovu školu.

A kako ova škola zloupotrebljava djecu u političke svrhe dovoljno govori njihova objava koju donosimo u nastavku.

Organizator  manifestacije je Koordinacijski tim kojeg čine 22 škole s područja grada Mostara, među kojima je i Srednja elektrotehnička škola.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 23:06