StoryEditor

Mostarsko sveučilište pustilo u rad sveučilišni news portal

Piše D  /  13.12.2020., 02:12h

- Cilj informativnog portala SUM SOVA je snažnije povezati Sveučilište u Mostaru s društvenom zajednicom u kojoj djeluje tako što će obradom i objavljivanjem tema namijenjenih studentima, znanstvenicima i svim društvenim skupinam zainteresiranim za znanstveno-nastavnu djelatnost objavljivati, između ostaloga, i informacije s tog područja - kazao je voditelj Medijskog i istraživačkog centra Ilija Musa.

SUM SOVA informativni je portal koji će pružati sve najvažnije informacije o djelatnostima Sveučilišta u Mostaru, znanstvenim dosezima u BiH i svijetu kao i drugim aktualnim temama vezanim za studentski život. Svojim radom omogućit će i praktičan dio nastave onima koji se namjeravaju baviti novinarstvom u budućnosti, priopćio je Medijski i istraživački centar SUM-a.

Glavna urednica portala Maja Marić kazala je kako portal stavlja snažan naglasak na sveučilišne teme, najprije vezane za studentski život, pozitivna profesionalna iskustva studenata i nastavnika, aktualne društvene probleme vezane za znanost i obrazovanje, a posebno će se obrađivati svi segmenti djelovanja Sveučilišta u Mostaru i njegove uloge u društvenoj zajednici.

- Portal je namijenjen i široj publici jer, pored studentskih vijesti, donosi i aktualnosti iz vanjske i unutarnje politike, društva, kulture, sporta, gospodarstva i tehnologije. Sve važne informacije na jednome mjestu - kazala je Marić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:26