Article_Top_970x250

Mostarski youtuber koji je smrću prijetio i kardinalu Puljiću nagodio se s Tužiteljstvom HNŽ

uvjetna kazna

Mostarski youtuber koji je smrću prijetio i kardinalu Puljiću nagodio se s Tužiteljstvom HNŽ

velj 19, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Pendića su, podsjetimo, 20. siječnja uhitili pripadnici Federalne uprave policije (FUP), a nakon dva dana je pritvoren zbog toga što je u tri navrata, u vremenskom razdoblju od 17. svibnja do 7. studenog 2020. godine upućivao ozbiljne prijetnje po život.

Općinski sud u Mostaru danas je, kako je potvrđeno za „Avaz“ prihvatio Sporazum o priznanju krivnje kojeg je Haris Pendić (27) sklopio s Tužilaštvom Hercegovačko-neretvanske županije.

Pendiću je zbog počinjenja kaznenih djela ugrožavanja sigurnosti u stjecaju izrekao kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci uvjetno, s rokom kušnje od dvije godine.

Pendića su, podsjetimo, 20. siječnja uhitili pripadnici Federalne uprave policije (FUP), a nakon dva dana je pritvoren zbog toga što je u tri navrata, u vremenskom razdoblju od 17. svibnja do 7. studenog 2020. godine upućivao ozbiljne prijetnje po život, oštećenima: kardinalu Vinku Puljiću, Muhamedu ef. Veliću, Samri Ćosović-Hajdarević, Adni Pandžić i novinaru Hrvatskog medijskog servisa Branimiru Galiću.

On je na svom Youtube kanalu „The Unstoppable Grind Master kreirao gnusne sadržaje i upućivao prijetnje smrću navedenim osobama.

Dnevnik.ba

Tagovi: