StoryEditor

Mostarski studenti rade na razvoju informatičkih rješenja u poljoprivredi

Piše D  /  21.05.2021., 08:05h

Tijekom sljedećih 48 sati pet timova radit će na izradi prototipa svojih mobilnih, web ili desktop aplikacija kojima žele doprinijeti rješavanju izazova s kojima se u svakodnevnom poslovanju susreću lokalna poduzeća iz poljoprivrednog sektora, priopćeno je iz Intere, prenosi Fena.

Na početku hackathona sudionici su o ovim izazovima imali priliku čuti od samih poduzeća koja su im otkrila sve detalje i stavila se na raspolaganje za odgovor na sva dodatna pitanja.

Na ta pitanja odgovore tijekom vikenda sudionici će moći dobiti i od iskusnih mentora iz svijeta programiranja, dizajna, poljoprivrede, marketinga i drugih područja, a dodatno će imati priliku čuti iskustva nekadašnjih pobjednika hackathona, kao i sudjelovati na radionici prezentacijskih vještina.

"Odlična suradnja s mostarskim fakultetima ovog je puta okrunjena zajedničkom organizacijom hackathona kojim još jednom želimo pružiti mogućnost studentima da svoja znanja i vještine unaprijede kroz praktičan rad i suradnju s iskusnim mentorima, ali i podići svijest svih uključenih o važnosti i benefitima primjene informacijskih tehnologija u različitim sektorima. Ne sumnjamo da će i ovaj hackathon biti nezaboravno iskustvo, kako za studente, tako i za ostale sudionike", kazala je Ana Bogdanović iz Intere.

Voditelj projekta VIRAL, sufinanciranog sredstvima Europske unije kroz Erasmus+ program, je Univerzitet u Banja Luci, a projekt provode Univerzitet Džemal Bijedić Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli/Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Bijeljina, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Waigeningen, Univerzitet Maribor, Univerzitet Bukurešt, Agro-voće, Jaffa-komerc, Plantaže 13. jul, Western Balkans Institute, Inovacioni centar Banja Luka, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, INTERA Tehnološki Park i Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije MANT.

Najbolje timove očekuju vrijedne novčane nagrade i edukativni tečajevi.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:25