Article_Top_970x250

Mostarski studenti predstavili rješenja za unaprjeđenje turističke ponude

mostar

Mostarski studenti predstavili rješenja za unaprjeđenje turističke ponude

tra 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Studenti Studija turizma Univerziteta "Džemal Bijedić" predstavili su svoja rješenja usmjerena ka unaprjeđenju turističke ponude Bosne i Hercegovine.

U okviru nastavnog procesa predmeta "Marketing u turizmu" mostarski studenti su prepoznavajući specifične oblike turizma (kulturni, cikloturizam, adrenalinski, vinski i ruralni turizam) pokazali entuzijazam i kreativna rješenja sračunata na unaprjeđenje turističke ponude u BiH, te time pokazali razvijenu svijest o značaju ove perspektivne grane za razvoj BiH, priopćeno je s Univerziteta "Džemal Bijedić", prenosi FENA.

"Provođenjem istraživanja studenti su uspjeli prepoznati brojne propuste koje se ogledaju u neiskorištenosti turističkih potencijala, te su u svojim projektima ponudili konkretna rješenja u poboljšanju turističke ponude s posebnim osvrtom na specifične oblike turizma koji imaju razvojnu perspektivu upravo na našim područjima", istaknula je voditeljica Studija turizma doc. dr. Irma Dedić.

Predstavnici UNDP-a i Turističkog klastera koji su prisustvovali prezentaciji studentskih rješenja, izrazili su zadovoljstvo viđenim te su pohvalili prezentirane ideje i prijedloge za unaprjeđenje turističke ponude.

Dnevnik.ba