Article_Top_970x250

Mostarski studenti na putu realizacije svojih poslovnih ideja

Univerzitet "Džemal Bijedić"

Mostarski studenti na putu realizacije svojih poslovnih ideja

ožu 12, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Studenti treće godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, pod mentorstvom doc.dr. Irme Dedić, kreirali su biznis planove, a na nedavno održanom natjecanju u biznis planiranju dva studentska tima s tog fakulteta dobila su 3 000 maraka za testiranje svog proizvoda ili usluge.

Kako je ranije najavljeno, od ove godine studente je u realizaciji njihovih biznis ideja odlučila podržati Fondacija Mozaik, koja im je već na samom natjecanju pružila podršku.

Nakon održanog natjecanja studenti s najkvalitetnijim biznis idejama dobili su priliku da u prostorijama Fondacije, pred stručnom komisijom, predstave svoje projekte.

Dva studentska tima Ekonomskog fakulteta iz Mostara oduševila su žiri i dobila investiciju vrijednu 3.000 maraka za testiranje svog proizvoda ili usluge.

Ova investicija predstavlja samo prvu fazu financiranja studenskih ideja, a ukupan iznos investiranja kojeg je fondacija spremna izdvojiti jeste 40 000 maraka po projektu, priopćeno je iz Ureda za informiranje Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, prenosi Fena.

S Ekonomskog fakulteta su istaknuli kako su neizmjerno ponosni na timove koji su dobili investiciju za testiranje prototipa svojih biznis ideja.

U timu čija je biznis ideja nosila naziv 'Lahor' bili su Hamdo Karaga, Meliha Boloban i Azra Duračić, a u drugom timu 'Nanine zdrave slastice' bili su Edin Zubović, Amira Pirija i Azra Nimanović.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250