StoryEditor
izbori

Mostarski studenti biraju novi saziv Studentskog zbora SUM-a

Piše Desk  /  12.11.2021., 13:59h
Studentski izbori 2021. godine na kojima će studenti Sveučilišta u Mostaru (SUM) birati svoje predstavnike, održat će se u ponedjeljak, 15. studenoga, u vremenskom periodu od 9 do 15 sati.

Pravo glasanja imaju svi studenti SUM-a, a ovi izbori bit će specifični po tome što se skoro sva imena u trenutnom sazivu zbora mijenjaju, samo nekolicina trenutnih predstavnika su se ponovo kandidirala što znači da u Zbor dolaze nova lica s novim idejama i projektima, priopćeno je iz Predsjedništva Studentskog zbora SUM-a.

Zbor je osnovan 2000. godine i od tada svake godine održava studentske izbore na kojima studenti biraju predstavnike koji će brinuti o studentskim standardima i raditi na dobrobiti studenata Sveučilišta.

Novoizabrani predstavnici zborova činit će 22. saziv Studentskog zbora SUM-a, a nakon izbora bira se predsjednik, zamjenik i treći član senata Studentskog zbora.

"Ove godine imamo popriličan broj kandidata, a važno je napomenuti da svaki student bira predstavnika svoje ustrojbene jedinice. Popis kandidata možete pronaći na stranicama Studentskog zbora, biračka mjesta nalazit će se na svakoj ustrojbenoj jedinici SUM-a i biti će jasno označena. Pozivamo sve studente da pristupe izborima kako bi izabrali svoje studentske predstavnike, te ispunili svoje dužnosti kao pripadnici ove akademske zajednice", navodi se u priopćenju Studentskog zbora SUM-a.

Dnevnik.ba

02. listopad 2022 02:05