Article_Top_970x250

Mostarski SNSD osudio licemjerno ponašanje visokog predstavnika u BiH

dan republike srpske

Mostarski SNSD osudio licemjerno ponašanje visokog predstavnika u BiH

sij 12, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Gradski odbor SNSD Mostar oštro osuđuje nedavne medijske istupe visokog predstavnika za BiH, Valentina Inzka, koji poziva na sankcioniranje proslave Dana Republike Srpske, 9. siječnja.

Mi pozivamo gospodina Inzka da kaže zašto se nikada nije javno založio za sankcioniranje odgovornih za neprovođenje ostalih 70, 80, 90 ili tko zna koliko neprovedenih odluka Ustavnog suda BiH? Neprovedene odluke više nitko i ne broji, niti Ustavni sud BiH uzima za ozbiljno.

Za sve narode u Mostaru je svakako najvažnija ona odluka Ustavnog suda iz 2010. o izborima u Mostaru, koja nikada nije provedena, pa tako ni izbori u Mostaru nisu održani od davne 2008. godine, čineći time od Mostara „grad slučaj“ i vjerojatno jedini grad na svijetu u kome narod 12 godina nema mogućnost da bira svoju lokalnu vlast.

Ali takve odluke od kojih uvelike zavisi život običnim građanima ove zemlje, očigledno ne zanimaju gospodina Inzka. A ni njegove nalogodavce.

Ovakvim selektivnim pristupom, gospodin visoki predstavnik je opet uzburkao strasti između svih vjerskih i nacionalnih grupa u zemlji i još jednom nas naveo da se zapitamo, iako se odgovor sam nameće, je li njegovo prisustvo u BiH zaista potrebno, pitaju se u priopćenju iz ove stranke.

Dnevnik.ba