StoryEditor

Mostarske osnovne škole dobile novu opremu za predmet ‘Tjelesni odgoj‘

Piše D  /  12.02.2019., 05:02h

Nova oprema za predmet "Tjelesni i zdravstveni odgoj", koju je donirala Japanska agencija za međunarodnu suradnju (JICA), prezentirana je u mostarskoj Četvrtoj osnovnoj školi.

Radi se o raznoj opremi za vježbanje, strunjačama, a tu je i lutke za obuku osoba za pružanje prve pomoći, prenosi Fena.

Po riječima ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašida Hadžovića, tijekom ovoga tjedna novu opremu dobit će četiri mostarske osnovne škole, a radi se o donaciji ukupne vrijednosti oko 30.000 maraka.

- Do kraja godine oprema će biti instalirana u svim osnovnim školama u Mostaru, a do kraja 2020. godine i u svim osnovnim školama u kantonu. Ukupna investicija za opremu u svim školama HNK iznosi između 350.000 i 400.000 maraka - dodao je ministar Hadžović.

Pomoćnik ministra obrazovanja Sudo Marić podsjetio je kako je donacija oprema dio projekta JICA-e "Izgradnje povjerenja putem tjelesnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini" u okviru čije realizacije je izrađen novi nastavni plana i programa za predmet "Tjelesni i zdravstveni odgoj".

- Sama bit novog nastavnog plana i programa je da fokus više ne bude na rezultatu, kao što je dosad bio, nego je u fokusu dijete i koncept kooperativnog učenja kroz koji djeca traže, propituju i nude rješenja, a sam okvir i ideje im daje nastavnik - kazao je Marić.

Šef JICA-inog ureda u Beogradu Hideya Kobayashi kazao je kako će kroz ovaj novi, modernizirani nastavni plan i program doći do revitalizacije i zdravstvene, ali i socijalne komponente.

- Nadamo se da će ovaj nastavni plan i program za TZO biti od velikog uspjeha i da će naći svoj put, ne samo ovdje u gradu Mostaru, nego i šire - dodao je Kobayashi.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 16:41