Mostarske mažoretkinje bile su na turneji u Francuskoj, a turistički su posjetile i ItalijuMOSTARSKE MAžORETKINJE -
StoryEditor
Fanfares sans frontiere

Mostarske mažoretkinje se vratile s turneje u Francuskoj, nose krasne dojmove

Piše desk  /  20.07.2022., 10:10h

Mostarske mažoretkinje su u periodu od 5.7.-12.7.2022.godine imale čast sudjelovati na još jednoj europskoj turneji, a ovaj puta destinacija je bila grad Mazamet u regiji Occitanie.

Riječ je o festivalu „Fanfares sans frontiere“ na kojem su  sudjelovali brojni umjetnici iz raznih dijelova svijeta, a Mostarske mažoretkinje su za njega dobile posebnu pozivnicu.

Na ovoj turneji sudjelovale su skupa s Duvačkim orkestrom Zenica s kojima imaju izvrsnu suradnju već dugi niz godina, bili su jedini predstavnici Bosne i Hercegovine  .

Naime, daleke 2002. godine Mostarske mažoretkinje su gostujući upravo na ovom festivalu započele svoju suradnju s agencijom F.V.Production s kojom već 20 godina uspješno surađuju. U to ime dobile su poziv da budu predvodnice ovogodišnje povorke na istom festivalu.

Kroz dva dana trajanja festivala ulicama i trgovima grada se slijevale su se rijeke sudionika - umjetnika, svirača, plesača  a brojna oduševljena publika uz ovacije  je dočekala grupe koje prolaze.

image

Mostarske mažoretkinje bile su na turneji u Francuskoj, a turistički su posjetile i Italiju

MOSTARSKE MAžORETKINJE -

Ovogodišnji sudionici  osim Bosne i Hercegovine bili su iz Belgije, Meksika, Španjolske te brojni umjetnici iz svih regija Francuske.

Blještavilo, boje, dobro raspoloženje i elegancija obilježili su festival.

Inače, Francuska  je poznata po mnogobrojnim sličnim festivalima koji se kroz cijelu godinu održavaju u raznim pokrajinama države. Mostarske mažoretkinje su ponosne sto su upravo kroz suradnju s agencijom F.V.Production imale priliku posjetiti neke od najvećih i najprestižnijih festivala Europe .

Ovom su turnejom još jednom na najljepši mogući način kroz ples promovirale svoj Mostar, županiju HNŽ, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu 

Uz službeni dio same turneje posjetile su i dva prekrasna grada - Veneciju i Veronu.

image

Mostarske mažoretkinje bile su na turneji u Francuskoj, a turistički su posjetile i Italiju

MOSTARSKE MAžORETKINJE -

Nakon povratka su otišle na kratki i zasluženi odmor a već početkom kolovoza očekuje ih nastup na Sarajevo Film Festivalu na kojem sudjeluju dugi niz godina.

Nova plesna sezona za mažoretkinje službeno će početi početkom rujna kada će se i raspisati i upis za sve nove članice.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 13:23