StoryEditor
poklon svim Mostarcima i Mostarkama

Mostarske mažoretkinje organiziraju plesnu večer za svoj grad ‘MM za M‘

Piše fena  /  18.06.2023., 16:05h

Mostarske mažoretkinje će u ponedjeljak, 19. lipnja, s početkom u 20 sati na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače održati program pod nazivom Mostarske mažoretkinje za Mostar- "MM za M".

Ovim programom Mostarske mažoretkinje će, kako najavljuju, na najljepši način zatvoriti jednu vrlo uspješnu plesnu sezonu koja je iza njih.

U programu će se predstaviti svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja, a publika će imati priliku pogledati koreografije s kojima su se Mostarske mažoretkinje predstavile na ovogodišnjem Državnom prvenstvu u Busovači i osvojile brojna odličja, kao i na međunarodnom Kupu Nacija koje se održalo u Puntu na otoku Krku u Hrvatskoj proteklog mjeseca i na kojem su osvojile najsjajnije odličje.

Inače, Mostarske mažoretkinje ove godine slave 28. rođendan. Začetnice su mažoret plesa ne samo u Mostaru, nego i u BiH te osvajačice najsjajnijih odličja i u državi i u inozemstvu.

Mažoretkinje navode kako su kroz 28 godina uspješnog rada postale kolektiv koji je ne samo postao simbol grada Mostara, nego i simbol jednih od najprepoznatljivijih mažoret ekipa u Europi.

Osim brojnih atraktivnih nastupa, humanitarnih, protokolarnih, nastupa na svim najvećim manifestacijama u Mostaru, kako kulturnim, sportskim i mnogim drugim i naravno natjecanjima, Mostarske mažoretkinje su, kako ističu, stalne gošće prestižnih europskih festivala i smotri, a svake godine, tijekom velikih europskih turneja, posjete po nekoliko poznatih europskih središta.

Pored svih pozornica svijeta na kojima su nastupale, srcu je kažu najdraža jedna, ona mostarska.

A kako drugačije da se zahvale svom gradu, nego veselim i rasplesanim koreografijama. Stoga ovaj nastup je svojevrstan poklon svim Mostarcima i Mostarkama, poručile su.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 12:56