StoryEditor

Mostarska škola nagrađena za humanost prema životinjama

Piše D  /  18.01.2019., 04:01h

‘‘Cilj je spomenute nagrade podizanje svijesti o važnosti humanog odnosa prema životinjama, konkretno psima, kroz pokazivanje i nagrađivanje dobrog primjera‘‘, kazala je u ime navedene fondacije Sanja Bianculli koja je podsjetila kako je ova nagrada pokrenuta prije tri godine, prvenstveno iz razloga što postoje ljudi koji promoviraju humanost prema napuštenim psima, prenosi Fena.

Po njezinim riječima, nagrada je pokrenuta i sa željom da se pokaže dobar primjer drugima, odnosno da svaki dobitnik bude inspiracija drugima da i oni budu humani prema životinjama.  

Tijekom današnje svečanosti bit će upriličena i prezentacija aktivnosti ove škole na promociji i dobrobiti pasa i drugih životinja, uručen simboličan vaučer nagrade u vrijednosti od 2.500 maraka, zatim Plaketa dobitnika nagrade, te Dogs Trust medalja za humanost, a po riječima Bianculli, naknadno će dostaviti foto aparat i određenu zalihu hrane za pse.

Bianculli je čestitala ovogodišnjim dobitnicima nagrade i kazala kako se nada da će oni biti inspiracija mnogima.  Profesorica Srednje strojarske škole Tatjana Ljolje Marić izrazila je veliko zadovoljstvo na osvojenoj nagradi, naglasivši kako im je neizmjerno drago što su njihova zalaganja prepoznata.

‘‘Sustavno i tradicionalno radimo kroz teorijski dio nastave. Promoviramo bitnost životinja u našem okruženju, osobito pasa, i to kroz lektire, različite debate, predstave i slično, a također tu je i praktični dio kada izlazimo na teren, hranimo životinje i brinemo se o njima‘‘, kazala je Ljolje Marić.  

Fondacija Dogs Trust djeluje u BiH od 2012. godine s ciljem provođenja programa koje kreira, financira i koordinira. Programe provodi u suradnji s lokalnim partnerima, a sve s ciljem da se zajednici, posebice lokalnim vlastima pomogne da dođu do efikasnog, trajnog i humanog zakonskog rješenja za problem napuštenih pasa koji je rasprostranjen diljem zemlje.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 04:57