Article_Top_970x250

Mostarci prosvjedovali zbog tretmana štićenika u Zavodu Pazarić

traže istragu i kazne

Mostarci prosvjedovali zbog tretmana štićenika u Zavodu Pazarić

stu 21, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Mostarci i Mostarke okupili u četvrtak na Španjolskom trgu kako bi prosvjedovali zbog tretmana štićenika u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Građani su se samoinicijativno okupili nakon što su objavljene fotografije na kojima se vidi da su djeca, štićenici Zavoda, vezani za namještaj i radijatore.

Okupljeni građani poručili su kako su razočarani vladajućim strukturama te su od mjerodavnih tijela zatražili provođenje istrage i kažnjavanje odgovornih.

- Ako sada tužitelji po službenoj dužnosti ne pokrenu istragu i ne kazne počinitelje i izvršitelje ovakvih strahota, onda ja stvarno ne znam zašto nam služe državne institucije i ljudi koji ih vode - poručila je jedna od prosvjednica Senada Čustović.

Učenik Srednje građevinske škole u Mostaru Faris Čović zastrašujućim je ocijenio slike koje su izašle u javnost te je izrazio bojazan da se ne radi o izdvojenom slučaju.

Podsjećamo, Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, u srijedu je bh. javnosti predstavila šokantne detalje o tretmanu štićenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno bolesne djece i omladine Pazarić.

Dnevnik.ba