Article_Top_970x250

Mostarci kreirali jedinstveni gadget za pametne telefone - upoznajte Rubico

mladi kreativci

Mostarci kreirali jedinstveni gadget za pametne telefone - upoznajte Rubico

ruj 05, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ekipa mladih informatičara iz Mostara koja stoji iza gadgeta Rubico prikupila je 12.450 dolara od potrebnih 30.000 na crowdfunding platformi Indiegogo.com.

Rubico je pametni privjesak smišljen s namjerom da pomogne današnjim korisnicima tableta i pametnih telefona.

S Amplius Rubico pametnim privjeskom nikada se više nećete naći u situaciju gdje držite iscrpljen mobitel ili mobitel koji nema više slobodne memorije. Nemate dovoljno mjesta za pohranu na mobitelu? Jednostavno otvorite Rubico aplikaciju i pohranite  trenutke na vaš najdraži privjesak.

Zbog njegove male veličine Rubico vrlo jednostavno stane u džep. Nikad prije nije bilo lakše nositi dodatnu snagu koja može napuniti čak i do 50 posto baterije. Baš kad vam treba.

Ideja za Rubica se rodila u travnju 2015. godine kada je jedan od članova tima koji je smislio ovaj gadget se suočavao sa problemom ispražnjene baterije mobitela i nedovoljno memorije za pohranu podataka, a njihovu ideju je podržao SPARK, poslovni inkubator koji je napredna digitalno-tehnološka akceleratorska platforma posvećena regionalnim startupima i projektima naručenim od strane vodećih europskih tvrtki.

Više o Rubicu, njegovim tvorcima i detaljima možete pročitati ovdje.

A. K. / Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250