StoryEditor
radno vrijeme

Mostarci će birati neradni dan?

Piše desk  /  28.10.2021., 09:08h
Mostarci bi mogli birati neradni dan.

Naime, kako doznaje Bljesak.info, u odluci o radnom vremenu, koja će se naći pred Gradskim vijećem Grada Mostara, bit će predloženi amandmani da svatko bira svoj neradni dan onako kako njemu paše. 

Doznaje se da će vijećnici HDZ-a BiH opet predložiti da nedjelja bude neradni dan dok bi vijećnici Koalicije za Mostar trebali predložiti da se bira između subote i nedjelje. 

Naime, pred mostarskim vijećnicima naći će se odluka o rasporedu radnog vremena u kojem mogu poslovati sve pravne i fizičke osobe koje se bave trgovinom na veliko i malo, ugostiteljstvom, djelatnosti putničkih agencija, obrtom i obrtničkim srodnim djelatnostima, te organizatori koncerata i manifestacija na području Grada Mostara. 

O ovome se raspravljalo i na prošloj sjednici kad se moglo čuti kako bi netko mogao tražiti da neradni dan bude petak, a rasprava se vodila i o tome pogoduje li se odlukom primjerice benzinskim crpkama da nedjeljom prodaju robu jer prodavaonice ne bi radile. 

U odluci se uređuju radna vremena trgovina ugostiteljskih objekata, svadbenih salona, fast-foodova, tržnica, pekara, koje pak moraju biti zvučno izolirane. 

Dnevnik.ba

17. svibanj 2024 07:11