StoryEditor

Mostarac Mateo Drežnjak je novi igrač Cibone!

Piše D  /  20.06.2020., 12:06h

Široki je prvo odbio 100 tisuća eura (ili malo više) koje je nudila Cedevita Olimpija. Pa se javila Cibona, daleko skromnijih financijskih gabarita. I uspjela, prenose 24sata.

Mateo Drežnjak (196 cm), bek koji bi ubrzo trebao postati nositelj hrvatske košarkaške reprezentacije u kojoj je mjesto "zabetonirao" u odmah u svom debiju protiv Švedske u veljači u kvalifikacijama za Eurobasket, pa sve potvrdio tri dana kasnije protiv Nizozemske, karijeru će nastaviti u Ciboni koja je, na svoj, kako je Cibonin direktor Čavlović rekao, improvizacijski način slomila uvijek tvrde pregovarače iz Hercegovine i vezala mladog Mostarca do 2024. godine. U koju su prošlog tjedna uz njega boravili i predsjednik Mladen Bušić te trener Ivan Velić čije su veze s Pecarom i dan-danas vrlo čvrste. Jer, Cibona je već na Tonija Nakića potrošila desetinu svoga proračuna (50.000 eura)...

 

Vukovi su ovime uspjeli ispisati najbolju moguću pozivnicu za novu sezonu svojim navijačima kojima je zadnjih godina dolazak u Draženov dom postala muka, ne zadovoljstvo. Roko Prkačin, Toni Nakić i Mateo Drežnjak bit će trojac za koji će se opet isplatiti dati novac za Cibonine utakmice i koji bi taj zagrebački kolektiv trebao nositi u budućnosti. Dok velikani ne pokucaju u Savsku 30...

- Polako slažemo ekipu kakvu smo zacrtali. Zadali smo si visoke ciljeve i na njima mukotrpno radimo. Uspjeli smo sa Širokim ispregovarati uvjete prelaska i to me iznimno veseli. Drago mi je prije svega da mladi igrači prepoznaju što gradimo, čemu stremimo i da vide svoju budućnost kod nas. Nakon Nakića doveli smo još jednog velikog talenta i ta mladost Drežnjak - Nakić - Prkačin je pozivnica našim navijačima kako za sljedeću, tako i za narednih nekoliko sezona jer ovo što gradimo je dugoročno - rekao je Čavlović, nakon kojeg je svoje zadovoljstvo opisao i trener Velić.

- Ponovno jedan veliki korak i uspjeh kluba. Dobili smo jednog igrača za kojeg se nadam da će biti veliki u budućnosti. Drago mi je što je klub uspio izvojevati još jednu pobjedu. Kad kažem pobjedu, uspjeh nisu samo trofeji za klub i trenera. Trofeji i pobjede su i ovo što smo uspjeli napraviti u posljednja dva tjedna nošeni vizijom koju imamo, tako da je ovo zbilja jedna velika pobjeda za klub i mene osobno. Dovođenje ovakva dva igrača je za mene u rangu osvajanja Prvenstva Hrvatske 2018. godine. Odradili smo veliki posao i sigurno da ćemo svi morati imati strpljenja da ta mladost sazrije i da im svi skupa trebamo biti podrška, kako ja kao trener, tako i svi u klubu i naši navijači. Ovi su igrači prepoznali u kojem smjeru želimo ići, tko, zapravo, daje šansu mladim igračima i to je jedan od razloga zašto smo uspjeli dovesti njih dvojicu. To se ne može sakriti, možete pričati svašta, ali se na terenu vidi sve, tko daje šansu a tko ne.

Drežnjak, koji je u ožujku napunio 21 godinu, a malo prije toga Čapljini zabio rekordnih 35 koševa, došao je u košarku iz karatea. Stariji brat Dario, drugi dio okosnice Širokog, u tome je bio ključan.

- Trenirali smo pet-šest godina, ali nekako nam je dosadilo kroz godine. Brat je bio malo viši u svojoj generaciji i otac je htio da se upiše na košarku. Tako sam brzo počeo i ja. Osvojili smo nekoliko medalja na državnoj razini, a došao sam i do plavog pojasa - ispričao je Drežnjak ususret svom debiju za reprezentaciju prije nekoliko mjeseci.

- Svakome je cilj NBA liga, ali zadovoljio bih se i sa španjolskom koja je najjača u Europi.

Ali prije toga - Cibona. Prva sljedeća stepenica više.

- Jako sam sretan zbog prelaska u Cibonu. To je jedan novi iskorak za mene, idem na viši rang i jače natjecanje. Nadam se da ću radom i zalaganjem opravdati povjerenje na terenu. Poznajem dosta igrača, kako iz reprezentacije tako i iz međusobnih ogleda. Volio bih da nas navijači podrže u svemu ovome.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:25