StoryEditor

Mostar: Više od tri tisuće donatora uplatilo za Dompes

Piše D  /  27.04.2018., 08:04h

Kad je čovjek humanitaran i osviješten naravno da će pomoći bilo kome pa tako i ovim našim sirotim studentima. Važno je da svatko djeluje u skladu sa svojim mogućnostima. Drago mi je da se to napravilo, da se ljudi školuju jer je bitno da ostaju na našem području, a ako mogu raditi i funkcionirati npr. u Njemačkoj zašto ne bi mogli i u našoj zemlji, rekao je donator Dalibor Milas, prenosi Ljubuški.net.

Također pohvalio je Dompes, fra Iku Skoku i franjevce koji su zaživjeli ovaj naš kraj.

Dom je namijenjen za studente, a pučkom kuhinjom će se moći služiti i beskućnici. To je jedna samoodrživa priča u kojoj će i studenti moći dati svoj doprinos i to volontiranjem ili radom preko ljeta u jednom od ovih objekata.

Sve detalje vezane za donacije i troškove možete pratit na stranici dompes-mo.com. Pokretač ovog projekta je gvardijan mostarskog samostana i sveučilišni profesor fra Iko Skoko.

Za sada je u domu useljeno sedam studenata. Naziv studentskog doma Dompes nastalo od skraćenice "Domus panis et spiritus" – kuća kruha i duha, projekt mostarskih franjevaca koji financiraju donatori.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:27