StoryEditor

Mostar: Ukrajinke osumnjičene za prostituciju puštene na slobodu

Piše D  /  27.07.2021., 11:07h

One su se, inače, nalazile u pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar još od 26. siječnja, a zbog osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo međunarodno navođenje na prostituciju, prenosi Avaz.

Na ročištu od 26. srpnja, Tužiteljstvo je tražilo produženje pritvora za osumnjičene, a obrana je predložila ukidanje jer nisu postojali zakonski razlozi za to, potvrdila je odvjetnica Nada Dalipagić, braniteljica Zhdanove.

Inače, Tužiteljstvo BiH je 23. srpnja podiglo optužnicu protiv njih, a terete da su od početka 2019. godine, pa sve do 26. siječnja ove godine, na području Mostara i Banje Luke, djelujući zajedno i u međusobnom dogovoru, organizirali grupu ljudi radi vršenja kaznenih djela međunarodnog navođenja na prostituciju i međunarodne trgovine ljudima.

U optužnici se navodi da su optužene, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, vrbovale strane državljanke, uglavnom s područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodile u BiH, pronalazili smještaj i iskorištavali radi pružanja seksualnih usluga za novac, što je kod nekih od žrtava, dovelo do teških posljedica po tjelesno i duševno zdravlje.

Dnevnik.ba

14. rujan 2021 12:04