StoryEditor
HNŽ

Mostar: Učenici bošnjačkih osnovnih i srednjih škola obilježili Dan neovisnosti BiH

Nikolina TurićPiše Nikolina Turić  /  28.02.2022., 12:51h
U Mostaru je obilježen Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine na Španjolskom trgu. Na svečanosti su sudjelovali učenici i nastavno osoblje osnovnih i srednjih škola koje nastavu izvode po bošnjačkom planu i programu.
image

Seada Kuštić

N. TURIć - Dnevnik.ba
„Ovo je danas jedan povijesni trenutak, sve ono što djeca uče u školama o domovini, slobodi toleranciji uvažavanju. Danas smo svi zajedno ovdje kako bismo pokazali i poslali  jednu prelijepu poruku iz našeg prelijepog Mostara. Poruku mira, ljubavi i slobode kako bismo djeci skinuli okove koje već dugo nose, te da im damo krila da lete. Tako oni doživljavaju Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine. Da budu neovisni u smislu školovanja, odlučivanja svog rada“, rekla je Seada Kuštić, ravnateljica IV. Osnovne škole i članica organizacijskog tima osnovnih i srednjih škola HNŽ-a i Mostara. 

Kuštić je istaknula kako Dan neovisnosti proslavlja 30- tu godišnjicu, što znači da je to jedan jubilej u skorijoj povijesti Bosne i Hercegovine. 

image

Rešid Hadžović

N. TURIć - Dnevnik.ba
 „Neovisnost je skupo plaćena i moramo je čuvati, grad, djeca i škole svake godine obilježavaju i čuvaju tu ljubav i šalju je. Ova djeca su garant sigurnost Bosne i Hercegovine da će naša država biti ovdje do sudnjega dana“, rekao je u bizarnoj izjavi Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, znanosti i sporta HNŽ-a. 

Inače, ovo nije prvi put da se u HNŽ-u i Mostaru djecu koja pohađaju škole po bošnjačkom planu i programu zloupotrebljavaju u političke svrhe.

image

Djeca obilježavaju Dan neovisnosti BiH

N. TURIć - Dnevnik.ba

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 05:16