Article_Top_970x250

Mostar u vrtiće uveo zdrave obroke, nema salama i slatkog

bravo!

Mostar u vrtiće uveo zdrave obroke, nema salama i slatkog

lis 21, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Koliko je bitno djeci i roditeljima skrenuti pozornost na ono što jedu, najbolje govori statistika prema kojoj je svako peto dijete u BiH pretilo. Promicanje pravilne prehrane u dječjoj dobi znači smanjivanje kasnijeg rizika od bolesti poput kardiovaskularnih, dijabetesa, karcinoma, pretilosti i osteoporoze.

Zdrave navike Upravo u stvaranju zdravih životnih navika kod djece značajnu ulogu imaju dječji vrtići koji služe kao produžena ruka roditeljima, koji zbog posla nemaju uvijek vremena djeci praviti zdrave obroke, piše Večernji.

S ravnateljicom JU “Dječji vrtići” Mostar Danijelom Kegelj i ravnateljem dječjeg vrtića “Sportić” Miroslavom Klepićem razgovarali smo o prehrambenim navikama mališana, pravilnicima po kojima se pripremaju obroci, ali i načinu na koji se kupuju namirnice.

- Budući da u našoj županiji ne postoji službeni pravilnik o ishrani djece u predškolskim ustanovama, koristimo se pravilnicima iz okruženja kao primjerom dobre prakse. Ishrana je prilagođena uzrastu i potrebama koje idu uz predškolsku dob, kazala nam je ravnateljica Kegelj...

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250